Couscous met wortel, noten, vruchten en geitenkaas.

Geplaatst door Lotte op 2 juni, 2011 - 18:07

Recept informatie

Aantal personen 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Kosten (+/-) €10

Ingredienten

300 gram CousCous,
150 gram ongezoute gemengde noten (of alleen walnoten, amandelen etc.)
100 grams rozijnen
200 gram dadels (of vijgen of abrikoos)
100 gram zachte geitenkaas
2 wortels
verse munt
gemberpoeder
kaneelpoeder
groentebuillion

Bereidingswijze

Laat de rozijnen wellen met water. Kook ondertussen 300 ml water en maak er groentebouillon van. Neem een grote (wok)pan. Rasp de wortels en bak dit samen met de noten even kort in olie. Voeg de Couscous toe en verwarm kort. Giet de bouillon erbij en haal pan van vuur. Laat de pan 10 min met een theedoek er over staan en roer af en toe even door.
Snij de dadels in stukjes, en brokkel de geitenkaas samen in een bakje. Voeg de uitgelekte rozijnen toe samen met wat peper & zout, 1 tl gemberpoeder en 1 tl kaneelpoeder.
Meng het geheel door de couscous en voeg er naar smaak (gesneden) stukjes munt toe.
Zowel koud als licht warm goed te eten! Bijv. lekker met wat Turks brood en tapenade.

Bron: Eigen recept