LinzenCurry

Geplaatst door gerben_k op 8 augustus, 2013 - 16:31

Recept informatie

Aantal personen 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Kosten (+/-) €3

Ingredienten

800 ml. Water
200 gr. Rode/Zwarte linzen.
--------------------------------------
Vier koppen Rijst. (Kop per kop)
--------------------------------------
1 Grote - Ui
2 (Groene) Chilipepers
3 Teen - Knoflook
2 Opgebakken - Tomaten
1 Eetlepel versneden - Gemberwortel.
1 Theelepel - Komijn
--------------------------------------
6 Eetlepel Versnipperde - Korianderblad.

Bereidingswijze

Vul een kookpan met:
800 ml. Water
200 gr. Rode/Zwarte linzen.
Kook dit goed gaar en laat uilekken in een zeef.
Poets de pan.

--------------------------------------
Kook vier koppen rijst in een andere pan goed gaar en laat afgegoten in de pan nog doorstomen onder toezicht van de deksel.
--------------------------------------

Olie in de kookpan.
Fruit de volgende ingrediënten op chronologisch volgorde.

1 Grote - Ui
2 (Groene) Chilipepers
1 Eetlepel versneden - Gemberwortel.
1 Theelepel - Komijn
3 Teen - Knoflook
2 Opgebakken - Tomaten

--------------------------------------
Voeg Linzen toe.
--------------------------------------

Verstrooi over het mengsel
6 Eetlepel Versnipperde - Korianderblad.

Serveer met de rijst.

Bron: geen idee